VISBY
    Bestandesführung
Se recolteaza integral

 

  • Producții constante: 106% producție față de media locațiilor (calculată în baza mediei a 239 rezultate în anii 2008-2011 în cadrul LSA -Germania)
  • Maturare timpurie și uniformă a majorității silicvelor, astfel combina înaintează ușor în lan iar pierderile sunt minimale
  • Hibrid cu stare fitosanitară foarte bună (ex. Phoma nota 4 din 5), rezistent la cădere (nota 3) și flexibil

Visby este un fenomen: „Sunt doar Visby și nimic altceva”. Aproape toată lumea cunoaște hibridul VISBY și rămân fideli acestuia. Entuziasmul cultivării hibridului VISBY continuă să crească dinamic. Au fost cultivate suprafațe cu 10% mai mari în Germania și Europa fapt ce subliniază calitatea adaptării foarte bune în majoritatea condițiilor: „Prețul și performanța dau tonul”.

Putere incomparabilă a securității producției

Toate testările se fac în comparație cu VISBY, iar VISBY rezistă. Producția relativă în boabe față de martori este legendară: 2008 - 110%; 2009 - 106%; 2010 - 105%; 2011 - 104%. În 2011 un singur hibrid a fost mai productiv. Stabilitatea producției este de asemenea legendară: doar în 12 locații din 185 producția a fost sub media hibrizilor din acele loturi de testare ceea ce înseamnă un spor mediu față de martori de 110%. În condiții de cultivare dificilă, în 2011, numărul loturilor de testare a crescut de la 9 la 21. Asta înseamnă 239
câmpuri, iar sporul mediu a fost de 8.8%. În concluzie, securitatea producției este asigurată într-o proporție foarte mare, existând într-adevăr și unele excepții.

Productivitate incomparabilă în soluri bune și foarte bune

În condiții secetoase, solurile nisipoase sunt o provocare deosebită pentru siguranța producției. VISBY dispune de o toleranță ridicată la stres cauzată de aceste situații datorită unei rădăcini care se dezvoltă foarte rapid în primele faze de vegetație în astfel de soluri; fapt constatat în practică pe o perioadă de timp îndelungată. În anul 2011 VISBY subliniează caraterul productiv prin obținerea de randamente de 109% în locații foarte restrictive din punct de vedere al condițiilor de cultură.

 

Fisa Visby
 Fisa Visby