log

Contact

Marius Cretu


Alina Petrea
Product and Marketing Manager for Rapool Romania


Rapool Ring pune la dispoziția fermierilor din România un nou beneficiu: asigurarea de răsărire

În aceste vremuri dificile cu care ne confruntăm cu toții și ale căror consecințe sunt resimțite și în câmp, fermierul român are nevoie de tot sprijinul și ajutorul pe care i-l putem oferi. Rapool Ring este alături de toți fermierii cultivatori de rapiță din România și își dorește să consolideze și mai bine colaborarea cu aceștia, punându-le la dispoziție un nou beneficiu: asigurarea de răsărire in caz de seceta. Astfel, în cazul în care fermierul se confruntă cu seceta severa care îi pune în pericol cultura, iar rapița nu răsare, Rapool Ring  îi oferă în mod GRATUIT, în raport de 1:1, semințe de rapiță sau de floarea-soarelui pentru a-l ajuta în următoarea campanie de cultivare.

 

Pentru a putea beneficia de această asigurare,  fermierii vor fi nevoiți să respecte anumite condiții în prealabil, care le vor asigura eligibilitatea. Prima și poate cea mai importantă condiție este ca fermierii să achiziționeze o cantitate minimă de 15 saci de rapiță pentru minim 45 de ha, perioada de contractare și de livrare fiind între 01.07.2020 – 30.08.2020. Ținem să menționăm că vor fi eligibili doar fermierii cu care colaborăm și care respectă întocmai politica comercială a companiei noastre privind asigurarea semințelor împotriva secetei.  Toți fermierii care întocmesc criteriul menționat anterior vor fi consemnați în cadrul unei liste întocmite de distribuitor.

 

Perioada de semănat (10.08.2020 – 25.09.2020) este vitală, constituind încă un criteriu important care trebuie respectat cu strictețe de către fermieri. Acest moment va fi comunicat către Rapool Ring România prin intermediul unui mesaj scris direcționat fie către distribuitorul cu care colaborează, fie către directorul de vânzări al Rapool Ring România din zona respectivă. După comunicarea semănatului, fermierii au obligația de a completa Anexa nr.1 pe care o regasesc atat pe site-ul www.rapool.ro cat si la distribuitori, pe care o vor trimite atât acestuia, cât și reprezentantului comercial local al Rapool Ring România. Prin intermediul acestei anexe, vor oferi informații cu privire la hibridul achiziționat și cantitatea cumpărată, numărul de hectare semănate, date cu privire la sola unde s-a semănat, nivelul de precipitații din ultima lună etc, toate aceste date jucând un rol crucial în prezicerea evoluției culturii de rapiță, date fiind condițiile climatice actuale.

 

În perioada imediat următoare (20.10.2020 – 25.10.2020), fermierii vor trebui să monitorizeze și să informeze reprezentantul Rapool și distribuitorul de semințe cu privire la situația culturii de rapiță și a unei eventuale nerăsăriri a acesteia, prin completarea Anexei nr. 2, care conține câmpuri vizibil mai centrate pe partea de evoluție a culturii: data răsăririi, informații privind fertilizarea, a stadiului de dezvoltare a culturii, a densității plantelor etc.  În continuare, se va ține cont doar de acele suprafețe unde semințele de rapiță nu au răsărit deloc din cauza secetei sau care au un număr mai mic de 15 plante/m2.

 

Urmează apoi perioada în care reprezentanții companiei Rapool Ring România și reprezentanții distribuitorului verifică fiecare teren cultivat cu semințe de rapiță Rapool pentru a identifica și valida zonele în care s-a constatat nerăsărirea culturii exclusiv din cauza secetei(25.10.2020 – 05.11.2020). Toate datele cu privire la culturile de rapiță vor fi consemnate într-un proces verbal de constatare, care va fi apoi semnat de toate părțile implicate: Rapool, fermier și distribuitor.

 

Între 30.10.2020 și 15.11.2020, Rapool Ring România va întreprinde un sondaj în teren prin intermediul căruia va verifica corectitudinea datelor înscrise în cadrul proceselor verbale întocmite în perioada anterioară. În urma acestui pas, a constatărilor făcute și a documentelor atent analizate, se va hotărî care sunt fermierii care vor beneficia de asigurarea de răsărire in conditii de seceta.

 

Această asigurare implică fie înlocuirea semințelor de rapiță cu alte semințe de rapiță în raport de 1:1, fie înlocuirea cu semințe de floarea-soarelui din portofoliul companiei-partenere Saaten Union România, respectându-se același raport de 1:1. Această înlocuire va avea loc după data de 20 noiembrie, semințele fiind destinate utilizării în următoarea campanie de semănat.

 

Această inițiativă aparține companiei Rapool Ring România și are ca scop motivarea fermierilor care cultivă genetica și tehnologia Rapool. Ținem să precizăm că Rapool Ring România nu își asumă responsabilitatea pentru modul în care fermierii aplică tehnologiile. În cazul nerespectării pașilor, a rotației culturilor sau a altor elemente de natură tehnologică pe care noi îi recomandăm cu strictețe, culturile de rapiță riscă să nu se dezvolte la capacitate maximă și să atingă rezultatele dorite.