Ameliorare prin inovare

Nu este întamplător faptul ca RAPOOL a devenit unul din cei mai mari producători de varietăţi de rapiţă. Peste 15% din profit este reinvestit în cercetare şi ameliorare.

Noi facem lucrurile mici foarte bine
Rapiţa de toamnă RAPOOL există datorită progresului genetic extraordinar înregistrat la ameliorarea caracteristicilor rapiţei. Îmbunătăţirile genetice au facilitat creşterea fără precedent a productivităţii, a gradului de rezistenţă la boli şi de toleranţă la stress precum şi calitatea foarte bună a uleiului sau a hranei produse.

RAPOOL – inovatorii rapiţei
Inovaţia este o tradiţie la RAPOOL. Primele programe de ameliorare au fost demarate acum mai bine de un secol. RAPOOL a avut capacitatea de a implementa un program amplu şi sistematic de ameliorare datorită experientei bogate a celor patru societăţi fondatoare, a specialiştilor precum şi a celor patru programe diferite de ameliorare. Diversitatea genetică pe care se poate baza RAPOOL este deosebită. Toate inovaţiile semnificative din cultura rapiţei pentru ulei – de la rapiţă de tip 00 către hibrizii pe bază de androsterilitate şi varietăţi cu însuşiri agronomice superioare, alături de o tehnologie proprie a tratării seminţei – au fost introduse de RAPOOL. Acest avantaj tehnologic a făcut din RAPOOL un leader global în ameliorarea rapiţei pentru ulei şi a tehnologiei seminţei.

Ameliorăm pentru viitor
Pentru a promova avantajele ameliorării la cel mai înalt nivel, avem o reţea de parteneri din toată lumea cercetării, a ştiinţei şi a mediului academic – cu care interacţionam activ. Astăzi, această bogăţie a cunoştinţelor alături de o viziune spre viitor a permis ca RAPOOL să creeze varietăţi de top care întrunesc cerinţele de azi, de mâine şi de mai departe.

Obiective ale ameliorării
 Obiective ale ameliorării