Semanatul

Hibrizi flexibili şi la semănatul târziu

 

 

Care este data potrivită pentru însămânţare? Toamna va fi caldă, rece, umedă sau uscată? De câtă vigoare este nevoie?​

 

 

 

 

 

 

Acestea sunt nişte întrebări bune, însă greu de răspuns în avans. În plus, câteodată perioadele optime de semănat condiţionate de vreme sau economice din punct de vedere al muncii nu pot fi satisfăcute (în funcţie de amplasare/regiune/latitudine, în general aprox. 20. – 31.08.).

 

Aici, noua generaţie a hibrizilor RAPOOL îşi dovedeşte enorma flexibilitate. Atât pentru perioadele optime de însămânţare, cât şi pentru însămânţările târzii, DALTON, SHREK, DARIOT SI CRISTAL oferă cele mai bune rezultate!

 

Regulă veche: Patul germinativ înainte de perioada de însămânţare

Însămânţările târzii necesită condiţii de dezvoltare optime, adică un pat germinativ bine aerat şi afânat pentru ca rădăcinile să ajungă la adâncimea maximă înainte de iarnă. Cu tot timpul de dinainte, aici nu sunt permise compromisuri legate de economia muncii când vine vorba de calitatea prelucrării solului. În funcţie de patul germinativ şi de amplasare, desimea seminţelor ar trebui mărită în cazul însămânțărilor târzii la 5-10 seminţe/m2. În unele încercări din Romania însămânţările târzii au avut beneficii vizibile datorită utilizării unor hibrizi pretabili la un semănat mai tardiv.

Contact