Rapool aniversează 50 de ani

FENOMENUL RAPOOL este permanent, succesul ameliorării este constant și an de an ne bucurăm pentru dezvoltarea noilor soluții practice din cultura de rapiță.

 

Hibridul LESIRA lansat in anul 1973 a fost primul hibrid de rapiță din lume cu valoare 0 a acidului erucic.JETNEUF, CERES, MADORA, LIRAJET și EXPRESS, până în 2000, au fost hibrizi ce au crescut experiența cultivării rapiței de toamnă din categoria polenizării deschise. După aceea, hibrizii din sistemul MSL, ARTUS, MENDEL, TALENT, HAMMER, VISBY, ATORA și TEMPTATION au adus succesul companiei în toată Europa.  

 

Noile tehnici și tehnologii au fost:

• metoda “half-grain” pentru reducerea acidului erucic,

• cromatograful gazos pentru analiza glucozinolaților,

• dispozitivul NIRS pentru analiza de ulei și proteine nedistructive,

• tehnica haploidă pentru culturi celulare din Polonia,

• sistemele hibride MSL și OGURA, markere tehnologice pentru determinarea filiației și a genei cartografiere,

• senzori automați si înregistrări cu drone pentru selecția  genomică, susținută de trecerea către tehnologia AI.

 

Toate acestea au creat succesul portofoliului de rapiță RAPOOL. Viziunile antreprenoriale de creare a unei noi surse de hrană proteică pentru animale sau producerea de a ulei de gătit care promovează sănătatea, au fost idei simple, uneori fără speranță dar au crescut optimismul şi bucuria aproape copilărească când acestea au fost implementate.

Totodată, prin tehnicile de ameliorare RAPOOL, am reușit să crestem rentabilitatea agriculturii si imbunatatirea fertilitatii solului.

Evenimentele neașteptate au fost și ele formative pentru a rămâne in standarde, de exemplu a trebuit mai întâi învățată producția de semințe hibride, precum și noile standarde de siguranță pentru semințe fără OMG. Succesul deosebit al RAPOOL constă probabil în toate cele patru aspecte individuale și capacitatea de a anticipa schimbările din agricultură de-a lungul deceniilor. Dialogul personal cu specialiștii și agronomii din domeniu a promovat, de asemenea, experiența de ameliorare RAPOOL.


Rapool aniversează 50 de ani

Rapool aniversează 50 de ani
Rapool aniversează 50 de ani

   Download

Contact
Alina Andrei
Product and Marketing Manager for Rapool Romania
alina.andrei~saaten-union.ro


Weitere Artikel

Rapool aniversează 50 de ani
15.03.2024 | Stiri
Rapool aniversează 50 de ani